gezonde cupcakes 3

Gezonde wortelcupcakes

Wat eet de paashaas? Worteltaart natuurlijk!

Er staat al een worteltaart van het kaliber ‘OMG’ op de blog… dat is wel een ‘bommeke’ voor bij een tasje koffie rond een uur of vier.

Deze cute little cupcakes zijn een mooie aanvulling op de brunchtafel. Niet te groot, niet te zwaar, perfect om nog aan dat zoet ‘goestingske’ tegemoet te komen.

Want geef toe… Hoe ei-vol je ook zit, there is always room for dessert!

Ingrediënten

9 cupcakes

Voor de cupcakes

  • 125 g volkoren speltmeel
  • 50 g kokosbloesemsuiker
  • 25 g ahornsiroop
  • 50 ml olijfolie (om te koken)
  • 2 eitjes
  • 1 tl kaneel
  • 100 g wortels, grof geraspt
  • 25 pecannoten, grof gehakt
  • 1 tl bakpoeder
  • snuifje zout

Voor de creamcheese frosting

  • 150 g Philadelphia light
  • 30 g poedersuiker (of meer als je een echte zoetekauw bent)
  • 1 tl vanille-extract (Nielsen-Massey)

Benodigdheden

cupcake bakvorm en papieren vormpjes

Stappen

Verwarm de oven voor op 175 graden, hetelucht.

Klop de kokosbloesemsuiker, de ahornsiroop en de olie op met de mixer. Voeg er de eitjes aan toe en blijf kloppen tot je een schuimig mengsel krijgt. Voeg het speltmeel toe, samen met het bakpoeder, zout, bak- en kaneelpoeder. Klop dit door elkaar. Spatel nu de wortels en de noten door het beslag.

Verdeel het beslag over de cupcakevormen. Ik werk graag met een ijsschep om het beslag zo gelijkmatig mogelijk en zonder al te veel gesmos over de vormpjes te verdelen.

Bak de cupcakes gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Intussen maken we de frosting. Weeg de Philadelphiakaas af in een ruime kom. Zeef hierover het poedersuiker. Indien je een echte zoetekauw bent, kan je wat meer poedersuiker toevoegen. Vergeet het vanille-extract niet. Dit geeft een heerlijke smaak aan je frosting. Klop de Philadelhiakaas en het poedersuiker tot je een zijdezachte frosting bekomt. Verdeel de frosting over de volledig afgekoelde cupcakes.

Bewaar de cupcakes tot gebruik in de koelkast.

Wist je dat?

Doordat de frosting geen boter bevat, is deze niet stevig genoeg om mooie toefjes mee te spuiten of om lang op kamertemperatuur te overleven. Haal daarom je cupcakes maximum een half uurtje voor serveren uit de frigo.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?