Hazelnoot Pumpkin Spice Bliss Balls

Bliss Balls… Tegenwoordig zijn dit mijn favoriete tussendoortjes.

Ze geven instant energie!

Om al een beetje in herfstsfeer te komen, voeg ik pumpkin spice kruidenmix toe, en dat is lekker!!!

Geen pumpkin spice kruiden binnen handbereik? Met koekkruiden krijg je ook een erg lekker resultaat!

Ingrediënten

9 a 10 bollen
  • 10 medjouldadels, pit verwijderd
  • 100 g hazelnoten, grof gehakt
  • 1 el chiazaad
  • 2 flinke el hazelnootpasta (de pure notenpasta!!)
  • 1 el pumpkin spice kruiden (verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn)

Optioneel: 25 g pure chocolade, gesmolten

Benodigdheden

hakmolen

Stappen

Doe alle ingrediënten (behalve de pure chocolade) in een hakmolen en laat de machine draaien tot je een stevige massa hebt en de dadels en noten goed vermengd zijn.

Schep het mengsel over in een kom.

Maak je handen wat vochtig en draai balletjes van het mengsel (denk aan een grote knikker).

Leg de balletjes in een afsluitbare doos en zet gedurende een uur in de diepvries.

Haal de balletjes uit de diepvries. Drizzle er wat gesmolten pure chocolade over en geniet.

Wist je dat?

Vochtige handen zorgen ervoor dat je gemakkelijk balletjes kan rollen.

Bewaar de bliss balls in een afgesloten doos in de koelkast.

Snel pure chocolade smelten zonder poespas : hak de pure chocolade grof en doe de stukjes in een kommetje dat geschikt is voor de microgolfoven. Smelt de chocolade op ca 600 W gedurende 20 sec en roer even om. Herhaal tot de chocolade, na het roeren is gesmolten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?