Kaiserschmarrn-6466-blog

Kaiserschmarrn

Wie Oostenrijk en wintersport zegt, denkt aan Kaiserschmarrn. (OK OK, après-ski natuurlijk ook, maar ik denk even foodiewise)…

Het is een soort dikke pannenkoek die in grove stukken wordt gescheurd en traditioneel geserveerd wordt met appelmoes of pruimencompote.

Uiteraard hoef je niet op wintersport te vertrekken om deze lekkernij te proeven. Mijn variant van Kaiserschmarrn smaken eens zo goed na een lange winterwandeling!

Ingrediënten

2 personen
  • 50 g patisseriebloem
  • 20 g havermeel
  • 2 eieren (eiwit en eigeel gescheiden)
  • 70 ml melk
  • 30 g Pure Via Patisserie (+ 1 tl extra)
  • 25 g rozijnen, geweekt in heet water
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl kaneelpoeder
  • snuifje zout
  • 1 el boter om te bakken (+ eventueel nog een beetje extra)

Voor erbij : pruimencompote of appelmoes, poedersuiker

Benodigdheden

mixer, grote antikleefpan met deksel

Stappen

Klop in een kom het eiwit tot pieken en zet even weg.

Klop in een andere (ruime) kom de eigelen en de Pure Via Patisserie gedurende een vijftal minuten tot een lichtgeel mengsel.

Voeg de melk en het vanille extract toe aan het ei-suikermengsel.

Voeg dan ook de droge ingrediënten toe aan het beslag en meng alles goed door elkaar.

Spatel tot slot de opgeklopte eiwitten door dit beslag.

Smelt een eetlepel boter in een ruime antikleefpan.

Giet het beslag in de pan en laat op zacht tot middelhoog vuur bakken met het deksel op de pan gedurende circa 7 minuten.

Strooi de achtergehouden theelepel Pure Via Patisserie over de pannenkoek en draai de pannenkoek vervolgens om.

Zet het vuur uit en trek de pannenkoek in stukken. Ga voorzichtig te werk, zodat je de luchtigheid niet uit je pannenkoek duwt.

Voeg, als je dat lekker vindt, nog een klontje boter toe en roer dat onder de stukken pannenkoek.

Verdeel de Kaiserschmarrn over de borden. Laat de rozijnen uitlekken en verdeel deze over de Kaiserschmarrn. Werk af met wat bloemsuiker.

Wist je dat?

Het is niet erg wanneer de pannenkoek bij het omdraaien breekt. Uiteindelijk wordt deze toch in stukken gescheurd.

Dit is een typisch winters gerechtje dat gezelligheid en warmte ademt.

Heerlijk om te maken na een fikse wandeling op een koude winterdag.

Ik koos voor dit recept Pure Via Patisserie, een alternatief voor de traditionele witte suiker. Pure Via Patisserie is 100% natuurlijk en daarom een perfecte vervanger wanneer je jouw suikerinname even wat onder controle wil houden tussen de kerstbûches en nieuwjaarspralientjes door.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?