Appelcake smaakt AL-TIJD.
In de zomer geef ik er graag een frisse toets aan met citroen en yoghurt, in de herfst heb ik de appeltjes graag in het gezelschap van kaneel en andere hartverwarmende kruiden, zoals in deze versie.
Appelcake smaakt AL-TIJD.
In de zomer geef ik er graag een frisse toets aan met citroen en yoghurt, in de herfst heb ik de appeltjes graag in het gezelschap van kaneel en andere hartverwarmende kruiden, zoals in deze versie.
Springvorm, diameter 23 cm, de onderkant en rondom rond bekleed met bakpapier
Ovenschaal
Keukenmachine of elektrische mixer
Verwarm de oven voor op 175 graden, heteluchtstand.
Doe de appelblokjes in de ovenschaal en zet in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuutjes. Meng, zodra de appeltjes uit de oven komen de droge specerijen onder de appeltjes. Zorg dat deze goed verdeeld zijn over de appeltjes.
Klop intussen de suiker en boter stevig door elkaar met behulp van een keukenmachine of een elektrische handmixer. Klop er één voor één de eitjes door, samen met het vanille-extract.
Zeef de bloem samen met het bakpoeder en voeg dit toe aan het ei-suikermengsel. Klop, op zachte snelheid, de bloem eronder. Spatel er tot slot de kruidige appeltjes door.
Giet het beslag over in de met bakpapier beklede bakvorm en bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende 50 tot 55 minuten, of tot een in het midden gestoken metalen prikker er schoon, zonder deegresten uitkomt.
Laat de appelcake afkoelen op een taartrooster.
De cake bewaart tot 5 dagen in een luchtdichte doos.
| Privacy | Cookies | Website powered by Pure GraphX
Windhaarstraat 10 – 9160 Lokeren – BE0829.337.528