Limoncellocake

Limoncello tulband

Een plakje cake om het nieuwe jaar te vieren? Dat zal wel zijn!

Eigenlijk is deze cake een viervierdencake met een extra ingrediënt….Limoncello!

Maar wat het zo speciaal maakt is ongetwijfeld de vorm.

Tulbandcakes scoren altijd!

Ingrediënten

8 a 10 plakken

Voor de cake

  • 200 g boter (Alpro bakken en braden uit het vlootje)
  • 200 g suiker
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 4 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • snuifje zout
  • zeste van 1 biocitroen
  • 40 ml limoncello

Voor het limoncelloglazuur

  • 25 ml limoncello
  • 1 tl citroensap
  • 80 g bloemsuiker

Voor erbij : sprinkles

Benodigdheden

Tulbandvorm, ingeboterd en bebloemd

Stappen

Verwarm de oven voor op 160 graden, hetelucht.

Klop de boter en de suiker in de keukenmachine door elkaar tot je een luchtig mengsel hebt.

Voeg daar één voor één de eitjes aan toe. Voeg het volgende eitje pas toe nadat het vorige is opgenomen.

Schenk de limoncello bij het beslag en klop alles goed door elkaar.

Zeef de bloem, samen met het snuifje zout en het bakpoeder en schep dit geleidelijk aan door het beslag, terwijl de keukenmachine blijft draaien. 

Neem de kom van de keukenmachine en rasp de zeste van de citroen over het beslag. Spatel dit erdoor. 

Schep het beslag in de tulbandvorm en bak deze in de oven gedurende 35 minuten of tot een pin er schoon uitkomt.

Laat de cake 10 minuten op een taartrooster afkoelen, vooraleer je de vorm verwijdert. 

Laat verder afkoelen tot kamertemperatuur.

Maak het glazuur door alle ingrediënten in een kom met een lepel goed te mengen. Zorg dat je een egaal mengsel krijgt. Het glazuur moet van je lepel glijden, maar mag er niet van lopen. is het te lopend, voeg dan nog wat bloemsuiker toe. Is het glazuur te stevig, voeg dan nog wat citroensap toe.

Lepel nu voorzichtig het glazuur over de cake en versier met sprinkles om het extra feestelijk te maken.

Wist je dat?

Deze cake kan je tot 4 dagen bewaren in een luchtdichte doos. 

Tulbandvormen kunnen tricky zijn. Het is van cruciaal belang dat je deze goed invet en bebloemt. Een lastig karwei, maar doe je dit niet dan zal jouw cake gegarandeerd aan je vorm blijven kleven en ben je eraan voor de moeite. Ik werk het liefst met de bakvormen van Nordic Ware. Ze zijn zeker niet goedkoop, maar als je regelmatig bakt, zijn ze de investering zeker waard. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?