Nectarine cake 2 - blog-3815

Nectarinecake met zure room

Elk nadeel heeft zo zijn voordeel. En het voordeel van dit kwakkelweer is dat het niet te warm is om een lekkere cake te bakken.

Dat betekent uiteraard niet dat ik jou een dampende warme appeltaart ga voorschotelen (alhoewel dat ook zou smaken…), maar wel dat ik maar wat graag het recept van deze frisse nectarinecake met jou wil delen.

Je keuken ruikt heerlijk, je bent een uurtje zoet en ook de beloning is zoet. I can promise you that!

Ingrediënten

8 punten
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g zure room
  • 150 g fijne kristalsuiker (+ 1 el extra)
  • 70 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • snuifje zout
  • 3 nectarines, waarvan 2 in blokjes gesneden en 1 in fijne partjes
  • 1 tl vanille-extract
  • zeste van 1 (bio-)citroen
  • 1 el amandelschilfers

Benodigdheden

electrische mixer

springvorm diameter 23 cm, onderkant en randen bekleed met bakpapier.

Stappen

Verwarm de oven voor op 175 graden, hetelucht.

Klop de zure room samen met de eitjes, de olie, de suiker en het vanille-extract op tot je een luchtig mengsel bekomt.

Zeef de bloem, samen met het bakpoeder en het snuifje zout boven het mengsel en klop alles nog eens goed door elkaar.

Boen de citroen schoon met warm water en voeg de zeste toe aan het beslag, samen met de blokjes nectarine. Spatel het geheel goed door elkaar.

Stort het beslag in het bakblik, bekleed met bakpapier. Verdeel de partjes nectarine over het beslag.

Meng de amandelschilfers met de resterende lepel suiker en strooi dit over de cake.

Bak de cake gedurende 55 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de cake gaar is (een in het midden gestoken cakeprikker moet er schoon -dus zonder deegrestjes- uitkomen).

Haal de cake uit de oven en laat in het bakblik gedurende een half uur op een rooster afkoelen. Ontvorm en laat de cake verder volledig afkoelen vooraleer je hem aansnijdt.

Wist je dat?

Bewaar de cake in een luchtdichte doos in een koele ruimte. Zo kan je de cake tot 3 dagen bewaren.

De cake is ook geschikt om in te vriezen. Verpak in dat geval individuele stukjes. Je kan cake tot 3 maanden in de diepvries bewaren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?