Nectarine-wafel-Lieve-x-FoodLove-nectarinepannenkoek-blog

Nectarinewafeltjes

Als je me vraagt wat mijn favoriete zomerfruit is, dan staat een sappige gele nectarine zeker in mijn top 5.

Je weet wel zo een exemplaar waarvan het sap van je vingers naar beneden loopt als je er je tanden in zet…. Hemels!

Hoog tijd dus om dit topfruit te verwerken in wafelbeslag, want dat is ook steeds scoren bij dochterlief.

Ingrediënten

6 wafeltjes
  • 1 eitje
  • 75 g plantaardige natuuryoghurt (Alpro)
  • 50 g havermeel (volkoren)
  • 25 g patisseriebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el suiker(vervanger) (of meer naar eigen smaak)
  • 1 tl vanille-extract (Nielsen Massey)
  • snuifje zout
  • 1 nectarine in kleine stukjes gesneden

Voor erbij : extra plantaardige yoghurt, nectarine, blauwe besjes en wat crunchy granola. 

Benodigdheden

wafelijzer

Stappen

Meng de droge ingrediënten door elkaar. Voeg de yoghurt, het vanille-extract en het eitje bij de droge ingrediënten en klop met een mixer door elkaar tot je een egaal, glad beslag hebt. Schep er daarna met een spatel voorzichtig de nectarinestukjes door. 

Vet je wafelijzer lichtjes in met neutrale, hittebestendige olie (ik kies voor rijstolie). Neem ongeveer anderhalve sauslepel beslag per wafel. Bak de wafeltjes tot ze goudbruin en gaar zijn. 

Serveer met extra nectarine, blauwe besjes, een flinke dot plantaardige yoghurt en eventueel wat crunchy granola.

Wist je dat?

Ik gebruik graag Alpro als plantaardige variant en Pure Via als suikervervanger, maar you do you, dus kies vooral wat jij lekker vindt. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?