Juffrouw Toertjes logo
Pistache bliss balls - blog-

Pistache bliss balls

Pistachekes… I love them.

Bij de apero, als pasta, verwerkt in een cake (receptje komt eraan!) of in mijn granola (Yesss… eveneens coming up!).

Deze keer heb ik deze mooie groene nootjes verwerkt in een heerlijke bliss ball. Instant energie verzekerd!

Ingrediënten

10 bliss balls
  • 80 g pistachenoten gepeld (ongezouten)
  • 20 g hazelnoten, grof gehakt
  • 10 medjouldadels
  • 2 el pistachepasta (ongezoet)
  • 1 tl chiazaad
  • 40 g witte chocolade

Benodigdheden

hakmolen

Stappen

Doe de noten, dadels, pistachepasta en het chiazaad in de hakmolen en laat draaien tot de dadels en de noten een sticky geheel vormen.

Verwijder het mes uit de molen en giet over in een kom.

Maak je handen vochtig en draai balletjes van het dadel-notenmengsel, ongeveer ter grootte van een grote knikker.

Leg deze in een afsluitbare doos en plaats gedurende minstens een uurtje in de diepvries.

Smelt intussen de witte chocolade in de microgolf*.

Haal de bliss balls uit de diepvries en drizzle er de gesmolten witte chocolade over.

Bewaar in een luchtdichte doos in de koelkast.

Wist je dat?

*witte chocolade smelten: om dit kleine beetje chocolade te smelten, kies ik voor de magnetron. Smelt de chocolade in een kommetje op 700 à 800W met intervallen van 20 sec. Roer iedere keer het geheel goed door zodat de chocolade niet aanbrandt. Herhaal dit tot de chocolade helemaal gesmolten is tot een gladde massa.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?