Doe alle ingrediënten voor het deeg in de keukenrobot. Laat deze draaien tot je een mooi samenhangend deeg hebt.
Verpak het deeg in huishoudfolie en laat minstens 1 uurtje opstijven in de koelkast.
Doe alle ingrediënten voor de vulling, behalve de eitjes!!, in een kookpot en gaar de pompoen in 10 à 15 minuutjes in de kruidige melk.
Giet het pompoen-melkmengsel over in de blender en laat deze zijn werk doen tot je een glad geheel hebt.
Laat het mengsel nu afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden, heteluchtstand.
Vet je taartvorm in met wat boter en bebloem.
Strooi een weinig bloem uit over een stuk bakpapier en rol het deeg uit. (Tip: leg het stuk huishoudrol met de ongebruikte kant naar boven. Zo kan je het deeg gemakkelijk uitrollen zonder dat dit aan je deegrol blijft kleven. Rol het deeg iets groter dan de omvang van je taartvorm uit.)
Neem het bakpapier op en draai het deeg voorzichtig om in de taartvorm. Trek het bakpapier er nu voorzichtig van af en werk de bodem eventueel bij. Zorg ervoor dat er nergens gaatjes zitten in het deeg en dat je deeg tot mooi aan de rand is verdeeld.
Leg een bakpapiertje in de vorm en verdeel hierover de bakparels of de rijst.
Bak de taart nu 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de taart uit de oven. Neem het bakpapier langs beide kanten vast en verwijder zo voorzichtig de bakparels. OPGELET, deze zijn heet! Laat je dus niet verleiden om hier aan te voelen, maar laat deze rustig afkoelen in een schaaltje alvorens je deze weer opbergt.
Verlaag de temperatuur van de oven naar 160 graden hetelucht.
Neem het pompoenbeslag erbij en klop hier de eitjes onder.
Giet het beslag in de voorgebakken taartvorm. Zet de taart opnieuw in de oven en bak gedurende 45 minuten gaar. De taart is gaar wanneer de vulling aanvoelt als een stevige pudding.
Laat de taart afkoelen op een taartrooster.
Verwijder voorzichtig de vorm alvorens je deze aansnijdt.