Tiramisu cupcakes 2 - blog-4212

Tiramisu cupcakes

I LOVE Tiramisu!

Dit is echt één van mijn all time favorietjes in dessertenland.

Een lichte koffiesmaak verstopt in een zacht cakeje met daarop een romige topping met amandelsmaak. Geef toe, dat klinkt toch als een hemels cupcakeje!

Ingrediënten

9 cupcakes

Voor de cupcakes

  • 125 g patisseriebloem
  • 125 g zachte boter (Alpro bakken en braden uit het vlootje is hier favoriet)
  • 120 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl oploskoffie
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eitjes
  • snuifje zout

Voor de topping

  • 175 g mascarpone
  • 75 ml volle room
  • 45 g poedersuiker
  • 1 tl amandelextract

Voor de afwerking : cacaopoeder

Benodigdheden

elektrische mixer, cupcake bakvorm, cupcake papiertjes

Stappen

Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).

Klop de boter en de suiker (ook de vanillesuiker) tot het mengsel lichtgeel tot wit is. Voeg de eitjes één voor één toe.

Voeg de oploskoffie toe en mix goed. Zeef de bloem, de bakpoeder en het zout bij het beslag. Mix kort tot alles mooi is gemengd en je een egaal beslag hebt.

Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en bak 18 tot 20 minuten of tot een in het midden gestoken cakenaald of tandenstoker er schoon en zonder deegrestjes uitkomt.

Laat de cupcakes 5 minuten afkoelen in de vorm en haal ze dan voorzichtig uit de bakplaat (de papiertjes mogen er nog aanblijven) en laat verder afkoelen.

Maak intussen de mascarponetopping. Klop de slagroom op tot er kleine piekjes ontstaan. Klop echter niet te lang anders wordt de slagroom te stevig. Klop in een andere kom de mascarpone met de bloemsuiker en het amandelextract tot een glad geheel. Spatel de slagroom onder dit mascarponemengsel. Zet in de koelkast gedurende een 2 tal uurtjes.

Met behulp van een spuitzak en spuitmondje kan je mooie toefjes spuiten, of je smeert gewoon de topping over de cupcakes. Werk ze af met wat cacaopoeder en smullen maar!

Wist je dat?

De cakejes kan je tot 3 dagen in een goed afgesloten doos bewaren in de koelkast.

Zorg ervoor dat je cakejes helemaal op kamertemperatuur zijn vooraleer je de topping erop spuit.

Eén reactie

  1. Man man man, wat een zalige cupcakes 🧁
    Ik vermoed dat deze geen 3 dagen in de koelkast overleven 🤭
    Zo blij dat ik deze uitgeprobeerd heb, een waar feest 😋
    De beste die ik ooit gegeten heb.
    Dikke dikke merci Lieve om al jouw recepten te delen. Hoe doe je dat toch, zo’n sensaties uitvinden…
    Ik heb al veel van jou uitgetest, vooral het zoete gedeelte dan ☺️ en de granola’s, en telkens weer een voltreffer.
    Je bent een topper 😇🥰

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tiramisu cupcakes - Juffrouw Toertjes

Een lichte koffiesmaak verstopt in een zachte cupcake met daarop een romige topping met amandelsmaak. Geef toe, dat klinkt toch als een hemels dessertje!

Ingrediënten recept:

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?