Cake is altijd een goed idee…
En zeker als er chocolade aan te pas komt.
Voor deze cake gebruikte ik bakvaste chocoladedruppels. En ‘on top’ een smeuïg laagje ganache!
Cake is altijd een goed idee…
En zeker als er chocolade aan te pas komt.
Voor deze cake gebruikte ik bakvaste chocoladedruppels. En ‘on top’ een smeuïg laagje ganache!
Voor de cake
Voor de ganache
elektrische mixer of keukenmachine met K-klopper, springvorm (onderkant en zijkant bekleed met bakpapier), hittebestendige kom
Klop de boter samen met de kristalsuiker tot een lichtgeel mengsel.
Voeg één voor één de eitjes toe.
Zeef de bloem en voeg ook deze toe, samen met een snuifje zout en het vanille extract.
Spatel er tot slot de chocoladedruppels door.
Giet dit beslag over in je bakvorm en bak de cake in de oven gedurende 45 minuten. De cake is gaar wanneer een in het midden van de cake gestoken metalen prikker er schoon, zonder deegrestjes, uitkomt.
Laat de cake in de vorm afkoelen tot kamertemperatuur.
Giet de pure chocoladeblokjes in een hittebestendige kom. Breng de room aan de kook tot deze aan de zijkant van de pan begint te borrelen. Giet de room over de chocolade, laat dit 1 minuutje staan en roer dan de chocolade en room door elkaar tot je een glad mengsel krijgt. Laat deze ganache wat afkoelen vooraleer je hem over de taart giet.
Versier de taart met sprinkles of extra chocolade naar keuze.
Bewaar de cake in de koelkast. Door de toevoeging van de room in de ganache kan je deze niet zomaar op kamertemperatuur bewaren.
Cake is altijd een goed idee...
Ingrediënten recept:
| Privacy | Cookies | Website powered by Pure GraphX
Windhaarstraat 10 – 9160 Lokeren – BE0829.337.528