Zandkoekje - Pure Via 6 - blog-5406

Zandkoekje met mascarponeroom en fruit

Een bros koekje met daartussen mascarponeroom en het fris-zure van verse rode vruchten… Yess please!

Een ideale afsluiter voor jouw zomerdineetje.

Het leuke is, je kan de koekjes en de mascarponeroom mealpreppen. Op het moment zelf stapel je naar hartenlust en werk je de torentjes af met vers fruit.

Heerlijk toch!

Ingrediënten

4 personen

Voor de koekjes

  • 100 g koude boter in blokjes gesneden
  • 150 g patisseriebloem
  • 50 g Pure Via alternatief voor suiker ‘Patisserie’
  • snuifje zout
  • ½ tl vanille extract

Voor de mascarponeroom

  • 150 ml volle room
  • 100 g mascarpone
  • 20 g Pure Via alternatief voor suiker ‘Patisserie’
  • ½ tl vanille extract
  • Verse rode vruchten voor erbij

Benodigdheden

Keukenmachine, deegrol, koekjes uitsteekvorm (diameter 9 cm)

Stappen

Doe alle ingrediënten voor de koekjes in de keukenmachine en laat deze draaien tot er een mooi samenhangend deeg ontstaat.

Maak er een bolletje van, wikkel in huishoudfolie en laat minstens een uurtje in de koelkast rusten.

Maak intussen de mascarponeroom.

Roer de mascarpone stevig los met een lepel of een garde. Klop de room en de suiker op tot een lobbig mengsel. Spatel de mascarpone en het vanille extract nu onder de opgeklopte room. Zet weg in de koelkast.

Verwarm je oven voor op 175 graden hetelucht.

Bebloem je werkoppervlak en rol het deeg uit tot ca een halve cm dikte. Steek koekjes uit met een koekjesvorm (diameter 9 cm).

Leg de koekjes met behulp van een schep op een vel bakpapier.

Rol het deeg opnieuw samen en werk de rest van het deeg op tot je in totaal 8 a 9 koekjes hebt.

Bak de koekjes in de voorverwarmde oven gedurende 12 tot 14 minuten of tot de koekjes mooi goudbruin kleuren.

Laat ze afkoelen op een taartrooster.

Besmeer nu de bovenkant van een koekje met mascarponeroom. Leg er wat rood fruit op en leg het tweede koekje er bovenop.

Maak zo 4 torentjes.

Werk eventueel af met een beetje bloemsuiker, wat extra rood fruit en een toefje munt.

Wist je dat?

Je kan de koekjes en de mascarpone perfect op voorhand maken.

De koekjes kan je zelfs tot 3 dagen bewaren in een goed afgesloten doos.

De afwerking hou je best tot laatst, vlak voor je het gaat serveren. Zo voorkom je dat je koekjes wak worden.

Lang leve dessertjes!

Ja, ik ben stiekem wel een zoetekauw… Niet zo van het type mierzoet en zwaar als een bommetje, maar tegen een fris en fruitig dessertje (of een stukje chocolade) zal je me niet gauw ‘nee’ horen zeggen.

En om alles wat in balans te houden, experimenteer ik graag met alternatieven voor suiker.

Toegegeven niet alle gebak is ervoor geschikt, maar deze brosse koekjes hebben de test goed doorstaan. Kruimelig, zoals een goed zandkoekje hoort te zijn en niet té zoet, zoals ik mijn dessertje graag heb. De traditionele suiker verving ik door Pure Via alternatief voor suiker ‘Patisserie’, een één op één suikervervanger en 100% natuurlijk. Puur genieten!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?